Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Η θέση του Σ.Ο.Σ. για την συμφωνία Σωματείων - ΔΕΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
22 - 2 - 2014
Συμμετείχαμε με τ’ άλλα Σωματεία στο χώρο των ορυχείων από τις 18 Φεβρουαρίου σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με την πραγματοποίηση μίας (1) ώρας στάσης εργασίας ανά ειδικότητα με βασικά αιτήματα την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων των ορυχείων του ΛΚΜ και την ανάπτυξη τους.
Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι είχε οριστεί η εκδίκαση της αγωγής που είχε κάνει η Διοίκηση της ΔΕΗ στα Σωματεία του χώρου.
Η ΓΕΝΟΠ με πρωτοβουλία της λίγο νωρίτερα - στις 11 το πρωί - κάλεσε τα Σωματεία σε συνάντηση - συζήτηση με τη Διοίκηση της ΔΕΗ χωρίς να απαιτήσει την αναβολή έστω της εκδίκασης της αγωγής.
Στην συζήτηση με τη Διοίκηση της Επιχείρησης δεν υπήρξε συμφωνία στα αιτήματα των Σωματείων και μάλιστα στην συζήτηση προκλήθηκαν και εκφυλιστικά φαινόμενα. Τελικά στο Δικαστήριο η Διοίκηση της ΔΕΗ ζήτησε και πήρε αναβολή της εκδίκασης της αγωγής για την επόμενη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.
Μετά την αποχώρηση από τα Δικαστήρια πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της ΓΕΝΟΠ Σύσκεψη των Σωματείων  με το  προεδρείο της Ομοσπονδίας στην οποία συμμετείχε και το Σωματείο μας και καταλήξαμε σε ένα γενικό πλαίσιο αιτημάτων.  Στην συνέχεια το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ συναντήθηκε με τη Διοίκηση της ΔΕΗ και συμφώνησαν συνυπογράφοντας το πλαίσιο των αιτημάτων αυτών.
Αλήθεια γιατί τόση βιασύνη για επίτευξη συμφωνίας ;
Γιατί δεν υπήρξε στην συνάντηση η παρουσία των Σωματείων ;
Γιατί αγνοήθηκε ενημέρωση και η θέση των εργαζομένων στο πλαίσιο της συμφωνίας ;
Η θέση του Σ.Ο.Σ. επί της ουσίας της συμφωνίας:
Στο κείμενο δεν περιλαμβάνονται και δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένες χρονικές δεσμεύσεις και ενέργειες στα αιτήματα που έχουν τεθεί και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρχει έλεγχος για την επίλυση των προβλημάτων.
Μετά την παραπάνω συμφωνία τα 3 Σωματεία (ΕΤΕ - Χειριστές - Οδηγοί) από την Παρασκευή το βράδυ προχώρησαν στην λήξη των απεργιακών μέτρων.
Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγ/λης το Σάββατο το πρωί σε συνεδρίαση του εκτιμώντας τα παραπάνω δεδομένα και την απόσυρση των 3 Σωματείων αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών μέτρων.
Προτείνουμε και επιβάλλεται η συμφωνία να τεθεί στην κρίση των εργαζομένων του ΛΚΜ με την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης τις αμέσως επόμενες μέρες.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων των ορυχείων, για την ανάπτυξη τους, έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως άμεσα και προοπτικά η τροφοδοσία των Μονάδων του ΑΗΣ.
 Το  Δ.Σ  του  Σ.Ο.Σ  ΔΕΗ  Μεγ/λης

1 σχόλιο: